Het is de zevende uitbreidingsfase van Vopak Horizon Fujairah. Vopak bezit een belang van 33,3% in de joint venture, waarin ook Horizon Terminals (33.3%), het emiraat Fujairah (22,2%) en Independent Petroleum Group (11,1%) uit Koeweit deelnemen.

Door de uitbreiding zal de totale opslagcapaciteit toenemen tot meer dan 2,6 miljoen kubieke meter. In totaal worden er vijf opslagtanks voor ruwe olie en olieproducten gebouwd en een verdeelstation die naar verwachting in de tweede helft van 2016 gereed zijn voor gebruik.

ABN Amro vindt de uitbreiding positief en handhaaft een opinie houden voor het aandeel Vopak.

Dit soort expansies zijn in de regel erg winstgevend en heeft een grotere omvang dan andere projecten die in de laatste anderhalf jaar bekend zijn gemaakt.

De totale capaciteit van Vopak in 2016 (naar verwachting 26,9 miljoen kubieke meter) is minder dan de 0,5% expansie die zal bijdragen in 2017.

Het is de zevende uitbreidingsfase van Vopak Horizon Fujairah. Vopak bezit een belang van 33,3% in de joint venture, waarin ook Horizon Terminals (33.3%), het emiraat Fujairah (22,2%) en Independent Petroleum Group (11,1%) uit Koeweit deelnemen. Door de uitbreiding zal de totale opslagcapaciteit toenemen tot meer dan 2,6 miljoen kubieke meter. In totaal worden er vijf opslagtanks voor ruwe olie en olieproducten gebouwd en een verdeelstation die naar verwachting in de tweede helft van 2016 gereed zijn voor gebruik. ABN Amro vindt de uitbreiding positief en handhaaft een opinie houden voor het aandeel Vopak. Dit soort expansies zijn in de regel erg winstgevend en heeft een grotere omvang dan andere projecten die in de laatste anderhalf jaar bekend zijn gemaakt. De totale capaciteit van Vopak in 2016 (naar verwachting 26,9 miljoen kubieke meter) is minder dan de 0,5% expansie die zal bijdragen in 2017.