Borje Ekholm, voorzitter van de Nasdaq OMX, waarschuwt voor zeepbelachtige waarderingen op de financiële markten en die zouden, hoe kan het ook anders, te wijten zijn aan al het geld dat door de centrale banken royaal wordt uitgestrooid. Het zal duidelijk zijn dat deze situatie niet kan blijven duren.

Ekholm, die tevens CEO is van Investor AB, vindt dat het hoog tijd wordt om te praten over een normalisering van de rentevoeten en de kapitaalkost. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq zijn dit jaar al met bijna 20% gestegen en die stijging is op basis van de fundamentals alleszins overdreven.

Borje Ekholm, voorzitter van de Nasdaq OMX, waarschuwt voor zeepbelachtige waarderingen op de financiële markten en die zouden, hoe kan het ook anders, te wijten zijn aan al het geld dat door de centrale banken royaal wordt uitgestrooid. Het zal duidelijk zijn dat deze situatie niet kan blijven duren. Ekholm, die tevens CEO is van Investor AB, vindt dat het hoog tijd wordt om te praten over een normalisering van de rentevoeten en de kapitaalkost. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq zijn dit jaar al met bijna 20% gestegen en die stijging is op basis van de fundamentals alleszins overdreven.