Hij is ervan overtuigd dat de beurzen de komende maanden nog wel wat hoger kunnen, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Stockpicking staat dan ook centraal : het is speuren naar interessante aandelen die op fundamenteel en technisch gebied nog over potentieel beschikken.

Het aantal keuzekandidaten is dan ook beperkt : ideaal zijn aandelen die sterk gepresteerd hebben en recentelijk wat teruggevallen zijn.

USG People behoort tot die categorie. Het aandeel presteerde in de tweede jaarhelft van 2013 zeer sterk, viel in de laatste weken van 2013 wat terug en lijkt nu op te stoten naar nieuwe toppen in de rally van 2013.

Niet onlogisch volgens Geert Van Herck: de laatste vertrouwensindicatoren voor de Europese industrie (de zogenaamde PMI-indicatoren) toonden een verdere expansie van de Europese industrie. Dit voedt de kapitaalstromen naar ondernemingen die sterk aan de economische cyclus verbonden zijn.

De interimsector staat daarbij op de eerste rij en vandaar dat Van Herck vandaag de keuze voor USG People maakt. Want uit de laatste resultatenpublicatie onthoudt hij alvast dat de groep melding maakte van "een herneming van een aantal

vroegcyclische deelmarkten (zoals klassieke uitzendarbeid)". Het aandeel krijgt een koopadvies.

Hij is ervan overtuigd dat de beurzen de komende maanden nog wel wat hoger kunnen, maar voorzichtigheid blijft geboden. Stockpicking staat dan ook centraal : het is speuren naar interessante aandelen die op fundamenteel en technisch gebied nog over potentieel beschikken. Het aantal keuzekandidaten is dan ook beperkt : ideaal zijn aandelen die sterk gepresteerd hebben en recentelijk wat teruggevallen zijn. USG People behoort tot die categorie. Het aandeel presteerde in de tweede jaarhelft van 2013 zeer sterk, viel in de laatste weken van 2013 wat terug en lijkt nu op te stoten naar nieuwe toppen in de rally van 2013. Niet onlogisch volgens Geert Van Herck: de laatste vertrouwensindicatoren voor de Europese industrie (de zogenaamde PMI-indicatoren) toonden een verdere expansie van de Europese industrie. Dit voedt de kapitaalstromen naar ondernemingen die sterk aan de economische cyclus verbonden zijn. De interimsector staat daarbij op de eerste rij en vandaar dat Van Herck vandaag de keuze voor USG People maakt. Want uit de laatste resultatenpublicatie onthoudt hij alvast dat de groep melding maakte van "een herneming van een aantal vroegcyclische deelmarkten (zoals klassieke uitzendarbeid)". Het aandeel krijgt een koopadvies.