Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank herhaalde nogmaals klaar te staan om de economie in de eurozone te ondersteunen wanneer zulks noodzakelijk zou zijn. Draghi waarschuwde echter dat van de ECB geen wonderen moeten verwacht worden.

De monetaire politiek alleen is niet in staat om economische groei te garanderen. Draghi verklaarde in een toespraak tot het Frans parlement dat de centrale bank tot dusver haar best heeft gedaan, maar dat de individuele landen ook hun verantwoordelijkheid moeten durven opnemen.

Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank herhaalde nogmaals klaar te staan om de economie in de eurozone te ondersteunen wanneer zulks noodzakelijk zou zijn. Draghi waarschuwde echter dat van de ECB geen wonderen moeten verwacht worden. De monetaire politiek alleen is niet in staat om economische groei te garanderen. Draghi verklaarde in een toespraak tot het Frans parlement dat de centrale bank tot dusver haar best heeft gedaan, maar dat de individuele landen ook hun verantwoordelijkheid moeten durven opnemen.