De S&P index in de VS laat zich volgens professor Stefan Duchateau intussen al een tijdje van zijn beste zijde bewonderen met een zoveelste recordklim, ondersteund door redelijke bedrijfsresultaten maar vooral kracht bijgezet door de overtuiging dat de Centrale bank nog geruime tijd de rentevoeten zeer laag zal houden.

De onvermijdelijke vraag is dan of het bereikte niveau fundamenteel verantwoord kan worden of anders gesteld: Heeft de lakse monetaire politiek geen voedingsbodem gecreëerd voor de ontwikkeling van een financiële zeepbel?

Het uiteenspatten hiervan zou, zo kort na de bancaire implosie, een verregaande destabilisatie van de wereldeconomie uitlokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De S&P index in de VS laat zich volgens professor Stefan Duchateau intussen al een tijdje van zijn beste zijde bewonderen met een zoveelste recordklim, ondersteund door redelijke bedrijfsresultaten maar vooral kracht bijgezet door de overtuiging dat de Centrale bank nog geruime tijd de rentevoeten zeer laag zal houden. De onvermijdelijke vraag is dan of het bereikte niveau fundamenteel verantwoord kan worden of anders gesteld: Heeft de lakse monetaire politiek geen voedingsbodem gecreëerd voor de ontwikkeling van een financiële zeepbel? Het uiteenspatten hiervan zou, zo kort na de bancaire implosie, een verregaande destabilisatie van de wereldeconomie uitlokken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.