Beter dan verwachte kwartaalcijfers Morgan Stanley

Morgan Stanley maakten vandaag beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, dit onder andere als gevolg van een sterke omzet van de tradinginkomsten. Bovendien is er sprake van een langzame verbetering van de gang van zaken bij de divisie wealth management van de bank.

Netto was er een verlies van 6 dollarcent per aandeel, tegenover een verlies van 50 dollarcent in dezelfde periode een jaar eerder. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren bedroeg de winst per aandeel 71 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van slechts 44 dollar.

De banken op Wall Street beleefden over het algemeen een goed eerste kwartaal, hoewel er links en rechts toch wat twijfels zijn gerezen over de kwaliteit van de kwartaalcijfers. Zowel Goldman Sachs Group Inc, Citigroup Inc als JPMorgan Chase & Co verklaarden te hebben geprofiteerd van de opleving van de kapitaalmarkten.

In tegenstelling tot deze drie branchegenoten slaagde Morgan Stanley er in om met hogere inkomsten uit trading uit te pakken. Morgan Stanley chief financial officer Ruth Porat verklaarde dat het bedrijf profiteerde van hogere inkomsten uit handel in vreemde valuta's en rentevoeten.

Beter dan verwachte kwartaalcijfers Morgan Stanley Morgan Stanley maakten vandaag beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, dit onder andere als gevolg van een sterke omzet van de tradinginkomsten. Bovendien is er sprake van een langzame verbetering van de gang van zaken bij de divisie wealth management van de bank. Netto was er een verlies van 6 dollarcent per aandeel, tegenover een verlies van 50 dollarcent in dezelfde periode een jaar eerder. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren bedroeg de winst per aandeel 71 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van slechts 44 dollar. De banken op Wall Street beleefden over het algemeen een goed eerste kwartaal, hoewel er links en rechts toch wat twijfels zijn gerezen over de kwaliteit van de kwartaalcijfers. Zowel Goldman Sachs Group Inc, Citigroup Inc als JPMorgan Chase & Co verklaarden te hebben geprofiteerd van de opleving van de kapitaalmarkten. In tegenstelling tot deze drie branchegenoten slaagde Morgan Stanley er in om met hogere inkomsten uit trading uit te pakken. Morgan Stanley chief financial officer Ruth Porat verklaarde dat het bedrijf profiteerde van hogere inkomsten uit handel in vreemde valuta's en rentevoeten.