Volgens de analisten doet de Amerikaanse centrale bank haar uiterste best om de inflatiecijfers op te fleuren. Die worden bewust gemanipuleerd om zo laag mogelijk uit te komen, kwestie van de Amerikanen zo min mogelijk ongerust te maken. In de praktijk is de inflatie echter hoger dan op basis van de cijfers zou blijken.

De bedoeling is uiteraard om de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te kunnen houden. De beleggers kijken in ieder geval voorlopig de kat uit de boom, ze beseffen dat de inflatiecijfers geflatteerd zijn en dat de werkelijke inflatie ruim boven het gepubliceerde niveau ligt.

Volgens de analisten doet de Amerikaanse centrale bank haar uiterste best om de inflatiecijfers op te fleuren. Die worden bewust gemanipuleerd om zo laag mogelijk uit te komen, kwestie van de Amerikanen zo min mogelijk ongerust te maken. In de praktijk is de inflatie echter hoger dan op basis van de cijfers zou blijken. De bedoeling is uiteraard om de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te kunnen houden. De beleggers kijken in ieder geval voorlopig de kat uit de boom, ze beseffen dat de inflatiecijfers geflatteerd zijn en dat de werkelijke inflatie ruim boven het gepubliceerde niveau ligt.