De Amerikaanse centrale bank kondigde de start van het afbouwen van de steunmaatregelen precies een week voor Kerstmis aan. Dat is eerder dan verwacht, want de financiële markten hadden slechts gerekend op het begin van het taperen in maart 2014.

UBS Global Asset Management verwacht dat de FED nu trager zal afbouwen, waarbij de klemtoon nu op inflatie komt te liggen. De centrale bank maakt zich zorgen om de lage inflatie in de Verenigde Staten, maar andere centrale banken hebben wel degelijk redenen om zich zorgen te maken over de inflatie.

De Amerikaanse centrale bank kondigde de start van het afbouwen van de steunmaatregelen precies een week voor Kerstmis aan. Dat is eerder dan verwacht, want de financiële markten hadden slechts gerekend op het begin van het taperen in maart 2014. UBS Global Asset Management verwacht dat de FED nu trager zal afbouwen, waarbij de klemtoon nu op inflatie komt te liggen. De centrale bank maakt zich zorgen om de lage inflatie in de Verenigde Staten, maar andere centrale banken hebben wel degelijk redenen om zich zorgen te maken over de inflatie.