Volgende week vergadert de Amerikaanse centrale bank en natuurlijk zal de slotverklaring van deze meeting met de nodige nervositeit afgewacht worden. De beleggers kijken namelijk uit naar signalen die er op zouden kunnen wijzen dat de FED klaar staat om te 'taperen'.

Alles draait momenteel namelijk om het terugschroeven van de genomen stimuleringsmaatregelen. Sommige economen verwachten dat de FED al dit jaar zal beginnen te taperen, anderen denken dat dit pas begin volgend jaar zal gebeuren. De financiële markten zijn al volop bezig om zich op het taperen voor te bereiden.

Volgende week vergadert de Amerikaanse centrale bank en natuurlijk zal de slotverklaring van deze meeting met de nodige nervositeit afgewacht worden. De beleggers kijken namelijk uit naar signalen die er op zouden kunnen wijzen dat de FED klaar staat om te 'taperen'. Alles draait momenteel namelijk om het terugschroeven van de genomen stimuleringsmaatregelen. Sommige economen verwachten dat de FED al dit jaar zal beginnen te taperen, anderen denken dat dit pas begin volgend jaar zal gebeuren. De financiële markten zijn al volop bezig om zich op het taperen voor te bereiden.