Euro sluit af boven 1,28 dollar

Op de valutamarkten ging de euro fors hoger, bij wijze van spreken vloog de koers van de Europese eenheidsmunt door het plafond. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2811 dollar betaald, of een circa anderhalf procent meer dan de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,661%, of een daling met driekwart procent tegenover de slotkoers van donderdag.

Goud duurder, olieprijs beperkt de winst

Voor een troy ounce goud werd vanavond 1739 dollar betaald, of ruim 30 dollar of bijna 2% meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 98 dollar betaald, of bijna 1% meer dan gisterenavond.

Euro sluit af boven 1,28 dollar Op de valutamarkten ging de euro fors hoger, bij wijze van spreken vloog de koers van de Europese eenheidsmunt door het plafond. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2811 dollar betaald, of een circa anderhalf procent meer dan de slotkoers van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,661%, of een daling met driekwart procent tegenover de slotkoers van donderdag. Goud duurder, olieprijs beperkt de winst Voor een troy ounce goud werd vanavond 1739 dollar betaald, of ruim 30 dollar of bijna 2% meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 98 dollar betaald, of bijna 1% meer dan gisterenavond.