Momenteel draait alles natuurlijk om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank haar basisrente zal verhogen. Maar steeds meer analisten zijn van mening dat zo'n renteverhoging geen slecht maar goed nieuws voor de beurs van Wall Street zou betekenen.

Het wil namelijk zeggen dat de economische situatie aan het verbeteren is. Dat bleek overigens ook uit de voorbije bedrijfsresultaten. Die bereikten tijdens het tweede kwartaal nieuwe recordniveaus en niets laat vermoeden dat een verzwakking van de bedrijfswinsten op komst is.

Momenteel draait alles natuurlijk om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank haar basisrente zal verhogen. Maar steeds meer analisten zijn van mening dat zo'n renteverhoging geen slecht maar goed nieuws voor de beurs van Wall Street zou betekenen. Het wil namelijk zeggen dat de economische situatie aan het verbeteren is. Dat bleek overigens ook uit de voorbije bedrijfsresultaten. Die bereikten tijdens het tweede kwartaal nieuwe recordniveaus en niets laat vermoeden dat een verzwakking van de bedrijfswinsten op komst is.