Het lijkt echter nog te vroeg om aandelenposities in groeilanden terug op te bouwen. In ieder geval blijven we zeer terughoudend voor risico's in Zuid-Amerika en Oost-Europa. Enkel Azië beschikt over de nodige troeven om in een niet te ver verwijderde toekomst een herstel te kunnen realiseren.

Hiervoor moeten echter nog enkele hinderpalen worden weggewerkt, zoals de dreiging van te drastische Amerikaanse rentestijgingen en een mogelijke "harde landing" van de Chinese economie. Op de obligatiemarkten lijkt de rentestorm intussen wat te zijn geluwd.

Wat betreft bedrijfsobligaties in Europa en vooral de V.S heeft Duchateau al maanden geleden aangegeven dat deze posities best tot een minimum worden gereduceerd; enkel high yield bonds en emerging bonds worden nog aangehouden, zij het met nadruk op de kortere looptijden.

Het lijkt echter nog te vroeg om aandelenposities in groeilanden terug op te bouwen. In ieder geval blijven we zeer terughoudend voor risico's in Zuid-Amerika en Oost-Europa. Enkel Azië beschikt over de nodige troeven om in een niet te ver verwijderde toekomst een herstel te kunnen realiseren. Hiervoor moeten echter nog enkele hinderpalen worden weggewerkt, zoals de dreiging van te drastische Amerikaanse rentestijgingen en een mogelijke "harde landing" van de Chinese economie. Op de obligatiemarkten lijkt de rentestorm intussen wat te zijn geluwd. Wat betreft bedrijfsobligaties in Europa en vooral de V.S heeft Duchateau al maanden geleden aangegeven dat deze posities best tot een minimum worden gereduceerd; enkel high yield bonds en emerging bonds worden nog aangehouden, zij het met nadruk op de kortere looptijden.