Leemans verwacht een top-line groei met 5,20% tot 4,03 miljard euro en een nettowinst van 168,10 miljoen euro. Hij rekent er op dat Colruyt in België marktaandeel heeft gewonnen. De omzet zou met 5,10% zijn gestegen, een percentage dat iets boven de consensus ligt.

In augustus en september is de voedselinflatie aangetrokken, wat de top-line groei heeft ondersteund. Anderzijds kunnen de volumes zijn tegengevallen wegens het lage consumentenvertrouwen.

Gegeven de moeilijke macro-economische situatie is Leemans voorzichtig voor het aandeel Colruyt, wat zich concreet vertaalt in een advies houden.

Leemans verwacht een top-line groei met 5,20% tot 4,03 miljard euro en een nettowinst van 168,10 miljoen euro. Hij rekent er op dat Colruyt in België marktaandeel heeft gewonnen. De omzet zou met 5,10% zijn gestegen, een percentage dat iets boven de consensus ligt. In augustus en september is de voedselinflatie aangetrokken, wat de top-line groei heeft ondersteund. Anderzijds kunnen de volumes zijn tegengevallen wegens het lage consumentenvertrouwen.Gegeven de moeilijke macro-economische situatie is Leemans voorzichtig voor het aandeel Colruyt, wat zich concreet vertaalt in een advies houden.