De vooruitzichten voor die Amerikaanse werkloosheidscijfers zien er niet zo slecht uit, afgaande op de evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De jobless claims kwamen vorige week uit op 370.000, zo maakte het Labor Department bekend.

Dat is een daling met 25.000 ten opzichte van de week voordien. Bovendien waren de cijfers beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een cijfer van 380.000.

Pierre Ellis, senior global economist bij Decision Economics in New York, vond het in ieder geval positief dat er geen sprake was van een verdere verslechtering op de arbeidsmarkt.

De vooruitzichten voor die Amerikaanse werkloosheidscijfers zien er niet zo slecht uit, afgaande op de evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De jobless claims kwamen vorige week uit op 370.000, zo maakte het Labor Department bekend. Dat is een daling met 25.000 ten opzichte van de week voordien. Bovendien waren de cijfers beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een cijfer van 380.000. Pierre Ellis, senior global economist bij Decision Economics in New York, vond het in ieder geval positief dat er geen sprake was van een verdere verslechtering op de arbeidsmarkt.