Ze moeten die schulden nog jarenlang afbetalen en hebben zodoende geen geld om een eerste afbetaling te doen voor een huis. Daarom blijven ze liever huren en stellen de aankoop van een huis uit totdat ze voldoende geld aan de kant hebben om zich een woning te kunnen veroorloven.

Dat is geen goed nieuws voor bouwbedrijven als PulteGroup (PHM) en Toll Brothers (TOL) die in de komende jaren zullen rekening moeten houden met een forse terugval in het aantal bestellingen. Uiteindelijk zal er vanzelfsprekend ook prijsdruk op de vastgoedmarkt ontstaan.

Ze moeten die schulden nog jarenlang afbetalen en hebben zodoende geen geld om een eerste afbetaling te doen voor een huis. Daarom blijven ze liever huren en stellen de aankoop van een huis uit totdat ze voldoende geld aan de kant hebben om zich een woning te kunnen veroorloven. Dat is geen goed nieuws voor bouwbedrijven als PulteGroup (PHM) en Toll Brothers (TOL) die in de komende jaren zullen rekening moeten houden met een forse terugval in het aantal bestellingen. Uiteindelijk zal er vanzelfsprekend ook prijsdruk op de vastgoedmarkt ontstaan.