Guillaume Prache, managing director van EuroFinuse, wijtte deze goede prestatie vooral aan ATP, het grootste pensioenfonds van het land. Bezitters van Franse pensioenfondsen hadden al veel minder rekenen om tevreden te zijn, zij konden tussen 2002 en 2011 slechts een opbrengst van 0,80% realiseren.

De Spaanse pensioenfondsen realiseerden anderzijds een negatieve return van 1,50% in de periode tussen 2002 en 2011. De vooruitzichten voor de pensioenfondsen zien er bovendien somber uit, aldus Prache, gezien de huidige evolutie op de obligatiemarkten.

Guillaume Prache, managing director van EuroFinuse, wijtte deze goede prestatie vooral aan ATP, het grootste pensioenfonds van het land. Bezitters van Franse pensioenfondsen hadden al veel minder rekenen om tevreden te zijn, zij konden tussen 2002 en 2011 slechts een opbrengst van 0,80% realiseren. De Spaanse pensioenfondsen realiseerden anderzijds een negatieve return van 1,50% in de periode tussen 2002 en 2011. De vooruitzichten voor de pensioenfondsen zien er bovendien somber uit, aldus Prache, gezien de huidige evolutie op de obligatiemarkten.