De vooruitzichten voor de Europese economie zeer somber op de lange termijn. Op korte termijn is er weliswaar hoop op stabilisatie, die eventueel gepaard kan gaan met een licht herstel. Dat herstel zal echter geen lang leven beschoren zijn want de fundamentele problemen blijven dezelfde.

Op een bepaald moment zal de Europese Centrale Bank met de volgende crisis geconfronteerd worden en zal de brandweer nogmaals moeten uitrijden. Dat kost handenvol geld en uiteindelijk wordt de rekening van wat is misgelopen gewoon doorgeschoven naar de volgende generatie.

De vooruitzichten voor de Europese economie zeer somber op de lange termijn. Op korte termijn is er weliswaar hoop op stabilisatie, die eventueel gepaard kan gaan met een licht herstel. Dat herstel zal echter geen lang leven beschoren zijn want de fundamentele problemen blijven dezelfde. Op een bepaald moment zal de Europese Centrale Bank met de volgende crisis geconfronteerd worden en zal de brandweer nogmaals moeten uitrijden. Dat kost handenvol geld en uiteindelijk wordt de rekening van wat is misgelopen gewoon doorgeschoven naar de volgende generatie.