Tegen het eind van het tweede kwartaal zal de Europese Centrale Bank vermoedelijk in toegenomen mate bezorgd zijn over deflatie en het gebrek aan groei en het signaal afgeven voor nieuwe monetaire versoepeling en weer een set ongewone maatregelen.

Bovendien zal Europa volgens Steen Jacobsen, hoofdeconoom van Saxo Bank, met de grootste electorale uitdaging sinds de jaren 1970 worden geconfronteerd, nu de kloof tussen de Europese kiezers en hun pro-EU-politici groter is dan ooit. Na de verkiezingen voor het Europese parlement in mei valt te verwachten dat

EU-sceptische partijen een van de grootste blokken zullen vormen in het nieuwe Europese parlement. Als Brussel naar de Europese kiezers luistert, zou dit een beslissend keerpunt kunnen worden voor het falende EU-experiment, zelfs als de politieke status quo vooralsnog vermoedelijk de overhand zal houden.

Tegen het eind van het tweede kwartaal zal de Europese Centrale Bank vermoedelijk in toegenomen mate bezorgd zijn over deflatie en het gebrek aan groei en het signaal afgeven voor nieuwe monetaire versoepeling en weer een set ongewone maatregelen. Bovendien zal Europa volgens Steen Jacobsen, hoofdeconoom van Saxo Bank, met de grootste electorale uitdaging sinds de jaren 1970 worden geconfronteerd, nu de kloof tussen de Europese kiezers en hun pro-EU-politici groter is dan ooit. Na de verkiezingen voor het Europese parlement in mei valt te verwachten dat EU-sceptische partijen een van de grootste blokken zullen vormen in het nieuwe Europese parlement. Als Brussel naar de Europese kiezers luistert, zou dit een beslissend keerpunt kunnen worden voor het falende EU-experiment, zelfs als de politieke status quo vooralsnog vermoedelijk de overhand zal houden.