Steeds meer analisten voorspellen dat de bull market op de obligatiemarkten - een bull market die lang heeft geduurd - achter de rug is. De stijgende rentevoeten duwen de obligatiekoersen naar omlaag.

Dat heeft onder andere te maken met de verwachting dat de centrale banken in het nieuwe jaar de basisrente gaat verhogen. In de VS is dat onder meer afhankelijk van het effect van QE2.

Veel economen hebben hun BBP-projecties naar beneden aangepast, maar daar hangt dan meteen het inflatiegevaar aan vast. De inflatie kan weer gaan aantrekken wanneer de economie in de VS (en in andere delen van de wereld) te snel herstelt.

Steeds meer analisten voorspellen dat de bull market op de obligatiemarkten - een bull market die lang heeft geduurd - achter de rug is. De stijgende rentevoeten duwen de obligatiekoersen naar omlaag. Dat heeft onder andere te maken met de verwachting dat de centrale banken in het nieuwe jaar de basisrente gaat verhogen. In de VS is dat onder meer afhankelijk van het effect van QE2. Veel economen hebben hun BBP-projecties naar beneden aangepast, maar daar hangt dan meteen het inflatiegevaar aan vast. De inflatie kan weer gaan aantrekken wanneer de economie in de VS (en in andere delen van de wereld) te snel herstelt.