Bovendien wordt 2010 gekenmerkt door een toegenomen volatiliteit van de rendementen en een stijging van het renteverschil met overheidsobligaties met meer dan 50 basispunten.

Het is volgens Dexia belangrijk een onderscheid te maken tussen emittenten van Europese kernlanden enerzijds en perifere landen anderzijds. Het renteverschil van de 'kern' is gedurende het jaar relatief stabiel gebleven.

Het renteverschil van de perifere emittenten is verdubbeld, wat een illustratie is van de sterke correlatie tussen bedrijfsobligaties en het soeverein risico.

Bovendien wordt 2010 gekenmerkt door een toegenomen volatiliteit van de rendementen en een stijging van het renteverschil met overheidsobligaties met meer dan 50 basispunten. Het is volgens Dexia belangrijk een onderscheid te maken tussen emittenten van Europese kernlanden enerzijds en perifere landen anderzijds. Het renteverschil van de 'kern' is gedurende het jaar relatief stabiel gebleven. Het renteverschil van de perifere emittenten is verdubbeld, wat een illustratie is van de sterke correlatie tussen bedrijfsobligaties en het soeverein risico.