Na de 'search for yield' in alle hoeken van de financiële markten die zo kenmerkend was voor de afgelopen jaren, en die tot een enorme populariteitstoename van obligaties leidde, klimmen beleggers steeds iets hoger op de risicocurve.

Vooral door de verbetering van de economische cijfers in de volwassen economieën, komen aandelen meer en meer voor op de radar van (institutionele) beleggers.

Tekenend is dat voor het eerst sinds 2007 de flows naar aandelenfondsen de flows richting obligatiefondsen zijn overstegen; een trend die zich de laatste weken versterkt doorzet.

De instroom in obligatiefondsen is gematigd en - niet geheel toevallig - geconcentreerd in High Yield; obligaties met duidelijke aandelenkarakteristieken.

Na de 'search for yield' in alle hoeken van de financiële markten die zo kenmerkend was voor de afgelopen jaren, en die tot een enorme populariteitstoename van obligaties leidde, klimmen beleggers steeds iets hoger op de risicocurve. Vooral door de verbetering van de economische cijfers in de volwassen economieën, komen aandelen meer en meer voor op de radar van (institutionele) beleggers. Tekenend is dat voor het eerst sinds 2007 de flows naar aandelenfondsen de flows richting obligatiefondsen zijn overstegen; een trend die zich de laatste weken versterkt doorzet. De instroom in obligatiefondsen is gematigd en - niet geheel toevallig - geconcentreerd in High Yield; obligaties met duidelijke aandelenkarakteristieken.