Niet alleen pleiten de beursstatistieken in de komende zes maanden voor aandelen, maar ook de oude weerstandlijn zou nu moeten acteren als nieuwe steun. Volgende week krijgen we wellicht een indicatie of dit inderdaad zo is.

In Europa komt er vooralsnog geen luisterrijke muziek uit het instrumentarium van de centrale bankiers of landelijke overheden. Integendeel zelfs, de autoriteiten mogen dan wel proberen de markten de goede richting op te dirigeren, maar de koop- en verkooptoetsen worden in de afgelopen weken beurtelings ingetoetst, hetgeen zo langzamerhand een eentonig verhaal wordt.

De koersdalingen op Wall Street direct na de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zeggen iets over het vertrouwen op Wall Street in de politiek.

Nog vóór de jaarwisseling moet er in de Verenigde Staten een oplossing komen voor de 'begrotingsval' ('Fiscal Cliff' gedoopt) teneinde een nieuwe recessie in de V.S. te voorkomen.

S&P 500 index heeft proces van hogere bodems verstoord

Het Financieele Dagblad meldde op 3 oktober jl. op: 'Fed-voorzitter Ben Bernanke acht zijn instrumenten niet sterk genoeg om schok op te vangen'.

De Amerikaanse S&P 500 index heeft na drie toppen op rij in oktober het proces van hogere bodems verstoord. Het aanbod begint de vraag te domineren.

De korte termijn trend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers als gevolg van twee opeenvolgende lagere toppen en twee opeen-volgende lagere bodems nu 'dalend' conform de klassieke technische analyse.

Niet alleen pleiten de beursstatistieken in de komende zes maanden voor aandelen, maar ook de oude weerstandlijn zou nu moeten acteren als nieuwe steun. Volgende week krijgen we wellicht een indicatie of dit inderdaad zo is. In Europa komt er vooralsnog geen luisterrijke muziek uit het instrumentarium van de centrale bankiers of landelijke overheden. Integendeel zelfs, de autoriteiten mogen dan wel proberen de markten de goede richting op te dirigeren, maar de koop- en verkooptoetsen worden in de afgelopen weken beurtelings ingetoetst, hetgeen zo langzamerhand een eentonig verhaal wordt. De koersdalingen op Wall Street direct na de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zeggen iets over het vertrouwen op Wall Street in de politiek. Nog vóór de jaarwisseling moet er in de Verenigde Staten een oplossing komen voor de 'begrotingsval' ('Fiscal Cliff' gedoopt) teneinde een nieuwe recessie in de V.S. te voorkomen. S&P 500 index heeft proces van hogere bodems verstoord Het Financieele Dagblad meldde op 3 oktober jl. op: 'Fed-voorzitter Ben Bernanke acht zijn instrumenten niet sterk genoeg om schok op te vangen'. De Amerikaanse S&P 500 index heeft na drie toppen op rij in oktober het proces van hogere bodems verstoord. Het aanbod begint de vraag te domineren. De korte termijn trend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers als gevolg van twee opeenvolgende lagere toppen en twee opeen-volgende lagere bodems nu 'dalend' conform de klassieke technische analyse.