De orderinname groeide 19% naar EUR 12,13 miljard, 5% meer dan waarmee de markt rekening had gehouden. De operationele winst steeg 12% tot EUR 703 miljoen, terwijl de nettowinst 11% aandikte tot EUR 403 miljoen, ofwel EUR 1,35 per aandeel. Ook dat was boven verwachting.

Orderportefeuille goed gevuld

Met name de divisie Transport zag de omzet flink (13%) stijgen. De omzet bij Duurzame energie moest een veer laten omdat grote energiecontracten in Latijns-Amerika voor minder inkomsten zorgen.

De orderportefeuille liet eenzelfde trend zien als de omzet. Alstom denkt nog altijd 5% omzetgroei te kunnen realiseren de komende drie jaar, de operationele marges licht te kunnen verbeteren en een positieve kasstroom te produceren.

Het Franse energie- en transportconcern heeft een sterk fiscaal eerste halfjaar achter de rug, met de transportdivisie als absolute uitblinker.

Duurzame energie kampt met afkalvende prijzen voor windenergie. De orderportefeuille is goed gevuld, terwijl de positieve kasstroom dankzij verbeterd werkkapitaal een tweede opsteker is.

Vorig jaar was die nog negatief. Het bedrijf opereert vooral in Europa in uitdagende marktomstandigheden, maar de vooruitzichten op de lange termijn zijn goed dankzij het competitieve productspectrum en de wereldwijde vraag naar energietransport en -netwerken. Daarom blijven de analisten van ABN Amro positief over het aandeel, waarvoor ze de opinie kopen handhaven.

De orderinname groeide 19% naar EUR 12,13 miljard, 5% meer dan waarmee de markt rekening had gehouden. De operationele winst steeg 12% tot EUR 703 miljoen, terwijl de nettowinst 11% aandikte tot EUR 403 miljoen, ofwel EUR 1,35 per aandeel. Ook dat was boven verwachting.Orderportefeuille goed gevuld Met name de divisie Transport zag de omzet flink (13%) stijgen. De omzet bij Duurzame energie moest een veer laten omdat grote energiecontracten in Latijns-Amerika voor minder inkomsten zorgen. De orderportefeuille liet eenzelfde trend zien als de omzet. Alstom denkt nog altijd 5% omzetgroei te kunnen realiseren de komende drie jaar, de operationele marges licht te kunnen verbeteren en een positieve kasstroom te produceren. Het Franse energie- en transportconcern heeft een sterk fiscaal eerste halfjaar achter de rug, met de transportdivisie als absolute uitblinker. Duurzame energie kampt met afkalvende prijzen voor windenergie. De orderportefeuille is goed gevuld, terwijl de positieve kasstroom dankzij verbeterd werkkapitaal een tweede opsteker is. Vorig jaar was die nog negatief. Het bedrijf opereert vooral in Europa in uitdagende marktomstandigheden, maar de vooruitzichten op de lange termijn zijn goed dankzij het competitieve productspectrum en de wereldwijde vraag naar energietransport en -netwerken. Daarom blijven de analisten van ABN Amro positief over het aandeel, waarvoor ze de opinie kopen handhaven.