Door de sterke omzetdaling zal Melexis verlieslatend zijn. Het eerste kwartaal moet het dieptepunt vormen in de resultaten. De analisten van SG Private Banking sluiten evenwel een nieuwe winstwaarschuwing niet uit.

Het advies is neutraal. De bank gelooft nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis, maar de komende zes maanden verwachten se dat de situatie bijzonder moeilijk zal blijven.

Hoewel SG Private Banking geen nieuws verwachtn over het dividend, moeten beleggers rekening houden met een dividendverlaging dit jaar. De analisten van de bank gaan uit van een halvering van het dividend tot 0,30 EUR per aandeel.

Door de sterke omzetdaling zal Melexis verlieslatend zijn. Het eerste kwartaal moet het dieptepunt vormen in de resultaten. De analisten van SG Private Banking sluiten evenwel een nieuwe winstwaarschuwing niet uit.Het advies is neutraal. De bank gelooft nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis, maar de komende zes maanden verwachten se dat de situatie bijzonder moeilijk zal blijven.Hoewel SG Private Banking geen nieuws verwachtn over het dividend, moeten beleggers rekening houden met een dividendverlaging dit jaar. De analisten van de bank gaan uit van een halvering van het dividend tot 0,30 EUR per aandeel.