De economen stellen namelijk vast dat de economische opleving in de Verenigde Staten onvoldoende jobs genereert om het probleem van de werkloosheid op te lossen.

De Amerikaanse werkloosheidcijfers kunnen uiteraard de gang van de financiële markten ingrijpend gaan beïnvloeden. De werkloosheidsgraad zou vorige maand zijn gestegen van 9,60% naar 9,70%.

Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg News bleek dat verwacht wordt dat in de bedrijfswereld 77.000 jobs zijn bijgekomen. Het totaal aantal jobs zou echter gestagneerd zijn, onder andere als gevolg van het aflopen van de volkstelling in de Verenigde Staten.

De economen stellen namelijk vast dat de economische opleving in de Verenigde Staten onvoldoende jobs genereert om het probleem van de werkloosheid op te lossen. De Amerikaanse werkloosheidcijfers kunnen uiteraard de gang van de financiële markten ingrijpend gaan beïnvloeden. De werkloosheidsgraad zou vorige maand zijn gestegen van 9,60% naar 9,70%. Uit een rondvraag gedaan door Bloomberg News bleek dat verwacht wordt dat in de bedrijfswereld 77.000 jobs zijn bijgekomen. Het totaal aantal jobs zou echter gestagneerd zijn, onder andere als gevolg van het aflopen van de volkstelling in de Verenigde Staten.