Het concern heeft het onderzoek naar omkoping afgerond en wacht nu op een reactie van justitie.

De onderneming voert een conservatieve boekhouding. Daarbij past de directionele benadering van de winst en verliesrekening, waarbij wordt gecorrigeerd voor kaseffecten.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt in de taxaties deze benadering aan.

Bij de berekening van het koersdoel heeft de hoogte van de schikking weinig effect.

Er is slechts voor een deel van USD 31,5 mln aan onjuiste betalingen gedaan en SBM Offshore heeft het zelf gemeld. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht een schikking van slechts circa USD 50 mln en heeft een advies aanbevolen.

Het concern heeft het onderzoek naar omkoping afgerond en wacht nu op een reactie van justitie. De onderneming voert een conservatieve boekhouding. Daarbij past de directionele benadering van de winst en verliesrekening, waarbij wordt gecorrigeerd voor kaseffecten. Theodoor Gilissen Bankiers houdt in de taxaties deze benadering aan. Bij de berekening van het koersdoel heeft de hoogte van de schikking weinig effect. Er is slechts voor een deel van USD 31,5 mln aan onjuiste betalingen gedaan en SBM Offshore heeft het zelf gemeld. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht een schikking van slechts circa USD 50 mln en heeft een advies aanbevolen.