De verkopen in verband met het heropening van de scholen zijn dit jaar beter dan verwacht geweest, waardoor nogmaals wordt aangetoond dat de VS-economie in herstel blijft.

De voorraden stegen met 1% en die stijging was de sterkste sinds juli 2008. Volgens de cijfers van het Commerce Department was in juni al een stijging van de voorraden met 0,50% opgetekend.

Aaron Smith, senior economist bij Moody's Economy.com, stelt vast dat de bedrijven bereid zijn om de voorraden opnieuw op te bouwen, hoewel van overdreven enthousiasme geen sprake is. De bijdrage aan de economische groei van het opbouwen van de voorraden kan in de komende maanden gaan afnemen.

De verkopen in verband met het heropening van de scholen zijn dit jaar beter dan verwacht geweest, waardoor nogmaals wordt aangetoond dat de VS-economie in herstel blijft. De voorraden stegen met 1% en die stijging was de sterkste sinds juli 2008. Volgens de cijfers van het Commerce Department was in juni al een stijging van de voorraden met 0,50% opgetekend. Aaron Smith, senior economist bij Moody's Economy.com, stelt vast dat de bedrijven bereid zijn om de voorraden opnieuw op te bouwen, hoewel van overdreven enthousiasme geen sprake is. De bijdrage aan de economische groei van het opbouwen van de voorraden kan in de komende maanden gaan afnemen.