Edmund Moy, chief strategist bij IRA provider Morgan Gold, is van mening dat de vraag naar goud vanuit Azië in de komende maanden de doorslaggevende factor op de goudmarkt zal blijven. De voorraden aan fysiek goud verhuizen massaal naar China

en andere Aziatische landen.

De goudvoorraden in de opslagplaatsen van de Comex zijn zodoende sterk gedaald. Onder andere Brink's heeft de goudvoorraden fors zien dalen. Mark O'Byrne, executive director bij GoldCore, stelt dat Brink's op 11 juli nog 257.000 troy ounce aanhield ten opzichte van 570.000 troy ounce op 3 juli. Op één week is er dus sprake van een daling met 55%.

Edmund Moy, chief strategist bij IRA provider Morgan Gold, is van mening dat de vraag naar goud vanuit Azië in de komende maanden de doorslaggevende factor op de goudmarkt zal blijven. De voorraden aan fysiek goud verhuizen massaal naar China en andere Aziatische landen. De goudvoorraden in de opslagplaatsen van de Comex zijn zodoende sterk gedaald. Onder andere Brink's heeft de goudvoorraden fors zien dalen. Mark O'Byrne, executive director bij GoldCore, stelt dat Brink's op 11 juli nog 257.000 troy ounce aanhield ten opzichte van 570.000 troy ounce op 3 juli. Op één week is er dus sprake van een daling met 55%.