Het USDA verhoogde ook onverwacht haar prognose voor de globale tarwevoorraad met 1,8 miljoen ton omwille van een hoger dan verwachte productie in de Europese Unie en India.

De voorraadprognoses voor maïs bleven ongewijzigd waarbij een lagere uitvoer en een hogere vraag naar maïs voor veevoeder elkaar in evenwicht hielden.

De neerwaartse bijstelling van de Argentijnse oogst was wel kleiner dan waar op geanticipeerd werd (-0,5 miljoen ton tegenover een verwachte -1,3 miljoen ton).

De opbrengst zal met 26,5 miljoen ton wel beduidend hoger liggen dan de oogst van vorig jaar (21 miljoen ton). Maïs werd ruim

1 procent goedkoper en noteert nu al 18 procent onder het recordniveau van augustus vorig jaar.

Het USDA verhoogde ook onverwacht haar prognose voor de globale tarwevoorraad met 1,8 miljoen ton omwille van een hoger dan verwachte productie in de Europese Unie en India. De voorraadprognoses voor maïs bleven ongewijzigd waarbij een lagere uitvoer en een hogere vraag naar maïs voor veevoeder elkaar in evenwicht hielden. De neerwaartse bijstelling van de Argentijnse oogst was wel kleiner dan waar op geanticipeerd werd (-0,5 miljoen ton tegenover een verwachte -1,3 miljoen ton). De opbrengst zal met 26,5 miljoen ton wel beduidend hoger liggen dan de oogst van vorig jaar (21 miljoen ton). Maïs werd ruim 1 procent goedkoper en noteert nu al 18 procent onder het recordniveau van augustus vorig jaar.