Over 2012 boekte de beddenverkoper een omzet van EUR 397,3 miljoen, iets onder de gemiddelde analistenverwachting van EUR 400,5 miljoen.

De omzet op basis van een gelijk aantal winkels viel terug in de meeste regio en daalde in het vierde kwartaal 13% in Nederland en 8% in Duitsland.

De aangepaste EBIT (de operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting) was met EUR 29,9 miljoen iets beter dan verwacht. De nettowinst kwam uit op tot EUR 20,3 miljoen.

Beter Bed opende 128 nieuwe winkels en sloot er 96. Het aantal gesloten winkels verdubbelde daarmee bijna ten opzichte van het vorige jaar, het gevolg van slechte marktomstandigheden, het afstoten van het MAV-concept in Duitsland en het terugtrekken uit de Poolse markt. De kosten voor het sluiten van winkels kwamen EUR 2,5 miljoen hoger uit dan verwacht.

Beter Bed schreef afgelopen kwartaal EUR 6 miljoen euro af op zijn Spaanse activiteiten. Door het dalende consumentenvertrouwen in Spanje vallen de resultaten tegen.

De analisten van ABN Amro hebben na de voorlopige cijfers geen reden om de opinie Verkopen voor Beter Bed te veranderen.

Over 2012 boekte de beddenverkoper een omzet van EUR 397,3 miljoen, iets onder de gemiddelde analistenverwachting van EUR 400,5 miljoen. De omzet op basis van een gelijk aantal winkels viel terug in de meeste regio en daalde in het vierde kwartaal 13% in Nederland en 8% in Duitsland. De aangepaste EBIT (de operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting) was met EUR 29,9 miljoen iets beter dan verwacht. De nettowinst kwam uit op tot EUR 20,3 miljoen. Beter Bed opende 128 nieuwe winkels en sloot er 96. Het aantal gesloten winkels verdubbelde daarmee bijna ten opzichte van het vorige jaar, het gevolg van slechte marktomstandigheden, het afstoten van het MAV-concept in Duitsland en het terugtrekken uit de Poolse markt. De kosten voor het sluiten van winkels kwamen EUR 2,5 miljoen hoger uit dan verwacht. Beter Bed schreef afgelopen kwartaal EUR 6 miljoen euro af op zijn Spaanse activiteiten. Door het dalende consumentenvertrouwen in Spanje vallen de resultaten tegen. De analisten van ABN Amro hebben na de voorlopige cijfers geen reden om de opinie Verkopen voor Beter Bed te veranderen.