Er ligt nu bijvoorbeeld een afgesproken procedure op tafel om banken in problemen te ontmantelen. In het geval van Portugal is echter niet de bank Espirito Santo in moeilijkheden als wel de daarboven gelegen holding. Voorlopig is er weinig gevaar dat Portugese crisis besmettelijk zou zijn.

Het land loopt nu al drie jaar aan de hand van de troika en heeft tot dusver aan al zijn verplichtingen voldaan. Dit is volgens Juvyns niet onbelangrijk om te vermelden, want de geschiedenis leert dat een land dat aan zijn verplichtingen voldoet makkelijker steun kan krijgen wanneer die nodig is.

Er ligt nu bijvoorbeeld een afgesproken procedure op tafel om banken in problemen te ontmantelen. In het geval van Portugal is echter niet de bank Espirito Santo in moeilijkheden als wel de daarboven gelegen holding. Voorlopig is er weinig gevaar dat Portugese crisis besmettelijk zou zijn. Het land loopt nu al drie jaar aan de hand van de troika en heeft tot dusver aan al zijn verplichtingen voldaan. Dit is volgens Juvyns niet onbelangrijk om te vermelden, want de geschiedenis leert dat een land dat aan zijn verplichtingen voldoet makkelijker steun kan krijgen wanneer die nodig is.