NBC Markets Roundup verwacht nog steeds geen renteverhoging in de belangrijkste beleidstarieven. Ondertussen is de focus van de markt nog steeds op Griekenland. Daarmee kan NBC Markets Roundup concluderen dat 'event risk' duidelijk is toegenomen over de afgelopen weken/maanden.

De Fed verraste de markten door afgelopen week al het discontotarief met 25 basispunten te verhogen naar 0,75%.

Ofschoon de Fed hiermee het beëindigen van onconventionele maatregelen doorzet, verwachten we niet dat dit het begin is van het verkrappen van het conventionele monetaire beleid.

De arbeidsmarkt is immers nog steeds zwak, en disinflatoire druk is nog steeds aanwezig. Bovendien daalt M2-groei en de groei van bankleningen nog steeds, ondanks de ongekende monetaire stimulansen. Ook dit suggereert op zijn minst dat disinflatoire druk nog steeds niet is verdwenen.

In focus deze week:

- Orders voor duurzame goederen in de VS (donderdag)

- Ifo-index in Duitsland (vandaag)

- CPI-inflatie in de eurozone (vrijdag)

NBC Markets Roundup verwacht nog steeds geen renteverhoging in de belangrijkste beleidstarieven. Ondertussen is de focus van de markt nog steeds op Griekenland. Daarmee kan NBC Markets Roundup concluderen dat 'event risk' duidelijk is toegenomen over de afgelopen weken/maanden. De Fed verraste de markten door afgelopen week al het discontotarief met 25 basispunten te verhogen naar 0,75%. Ofschoon de Fed hiermee het beëindigen van onconventionele maatregelen doorzet, verwachten we niet dat dit het begin is van het verkrappen van het conventionele monetaire beleid. De arbeidsmarkt is immers nog steeds zwak, en disinflatoire druk is nog steeds aanwezig. Bovendien daalt M2-groei en de groei van bankleningen nog steeds, ondanks de ongekende monetaire stimulansen. Ook dit suggereert op zijn minst dat disinflatoire druk nog steeds niet is verdwenen. In focus deze week: - Orders voor duurzame goederen in de VS (donderdag) - Ifo-index in Duitsland (vandaag) - CPI-inflatie in de eurozone (vrijdag)