Voorlopig geen tekenen van verzwakking op Chinese beurs

Met het grondstoffenthema wordt ingespeeld op de opgang van Azië en de daarbij horende urbanisatie en industrialisatie. De economische data vanuit deze regio en vooral vanuit China zijn volgens P&B Invest daarom heel belangrijk.

Recent werd bekend dat de Chinese electriciteitsconsumptie over april met 3,6% gedaald is t.o.v. april 2008 wat teleurstellend is.

Aangezien de industriële sector instaat voor ongeveer 70% van de Chinese electriciteitsconsumptie lijkt deze informatie inconsistent met de recente data die wijzen op een expansie van de Chinese industrie.

Zo maakte het Chinese Nationale Bureau van Statistiek bekend dat de industriële productie in april met 7,3% steeg t.o.v. april 2008.

Een verklaring kan liggen in het feit dat sommige industrieën, zoals de aluminiumsector, nog beneden hun normale capaciteit werken.
Chinese data inschatten blijft moeilijker dan informatie beoordelen vanuit het Westen. Voorlopig geven de grondstoffenprijzen blijk van kracht en hebben de grondstoffenaandelen een mooie stijging achter de rug.

Ook de Chinese aandelenbeurs geeft momenteel geen teken van verzwakking zodat volgens P&B Invest het voordeel van de twijfel kan gegeven worden aan het optimistische scenario.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content