Zolang het merendeel van de lokale beursindices boven hun 120-daags gemiddelden noteert, is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig reden tot grote zorg. Dit blijkt ook uit het koersverloop van de iShares World (in euro).

Het proces van hogere bodems en hogere toppen continueert, waarmee wordt benadrukt dat de vraag het aanbod domineert. Het optimisme lijkt gerechtvaardigd op basis een schematische weergave van de economische cyclus, waar de 'stock market cyclus' op vooruitloopt.

In een herstelfase horen volgens de theorie de bedrijfssectoren transport, basic resources, industrial en financials op de algemene herstelbewegingen van de beurs vooruit te lopen.

Wie een keuze wil maken op basis van Amerikaanse en/of Europese bedrijfs-sectoren zal bedacht moeten zijn op het valutarisico.

Vorig jaar sprak Mario Draghi, de president van de ECB, om 'whatever it takes' te ondernemen om de euro te steunen.

Beleggers in Amerikaanse aandelen zijn sinds deze uitspraak eind juli 2012 geconfronteerd met een relatieve waardevermindering van de dollar.

Zolang het merendeel van de lokale beursindices boven hun 120-daags gemiddelden noteert, is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig reden tot grote zorg. Dit blijkt ook uit het koersverloop van de iShares World (in euro). Het proces van hogere bodems en hogere toppen continueert, waarmee wordt benadrukt dat de vraag het aanbod domineert. Het optimisme lijkt gerechtvaardigd op basis een schematische weergave van de economische cyclus, waar de 'stock market cyclus' op vooruitloopt. In een herstelfase horen volgens de theorie de bedrijfssectoren transport, basic resources, industrial en financials op de algemene herstelbewegingen van de beurs vooruit te lopen. Wie een keuze wil maken op basis van Amerikaanse en/of Europese bedrijfs-sectoren zal bedacht moeten zijn op het valutarisico. Vorig jaar sprak Mario Draghi, de president van de ECB, om 'whatever it takes' te ondernemen om de euro te steunen. Beleggers in Amerikaanse aandelen zijn sinds deze uitspraak eind juli 2012 geconfronteerd met een relatieve waardevermindering van de dollar.