Het bedrijfsresultaat (EBITDA) versloeg echter wel de consensus van USD 1,72 miljard met 2,3 procent. Het bedrijfsresultaat kwam namelijk uit op USD 1,75 miljard.

ArcelorMittal is positiever geworden over de markt en verwacht dat de vraag in Europa met 2 tot 3 procent aantrekt, waar het bedrijf eerder uitging van 1,5 tot 2,5 procent.

Daarnaast gaat het bedrijf er vanuit dat de aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten uitkomt aan de bovenkant van de verwachting van 3,5 tot 4,5 procent.

De verwachtingen voor de vraag vanuit China en Rusland zijn verlaagd waardoor ook de wereldwijde outlook is verlaagd naar 3 tot 3,5 procent waar dit eerder 3,5 tot 4 procent was. ABN Amro heeft een advies houden.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) versloeg echter wel de consensus van USD 1,72 miljard met 2,3 procent. Het bedrijfsresultaat kwam namelijk uit op USD 1,75 miljard. ArcelorMittal is positiever geworden over de markt en verwacht dat de vraag in Europa met 2 tot 3 procent aantrekt, waar het bedrijf eerder uitging van 1,5 tot 2,5 procent. Daarnaast gaat het bedrijf er vanuit dat de aantrekkende vraag vanuit de Verenigde Staten uitkomt aan de bovenkant van de verwachting van 3,5 tot 4,5 procent. De verwachtingen voor de vraag vanuit China en Rusland zijn verlaagd waardoor ook de wereldwijde outlook is verlaagd naar 3 tot 3,5 procent waar dit eerder 3,5 tot 4 procent was. ABN Amro heeft een advies houden.