Jim Russell, equity strategist bij U.S. Bank, stelt vast dat er voorlopig geen inflatiegevaar dreigt, hij gelooft ook niet dat dit inflatiegevaar op korte of middellange termijn zal doorbreken. Daarom is Russell allesbehalve gehaast om goud in welke vorm dan ook aan te kopen.

Dat inflatiegevaar kan bovendien nog verder afnemen wanneer de Amerikaanse centrale bank inderdaad begint te taperen, waardoor er minder dollars zullen worden bijgedrukt. Sinds 1 januari is de goudprijs met iets minder dan een kwart gedaald en een betrouwbare bodem is nog steeds niet in zicht.

Jim Russell, equity strategist bij U.S. Bank, stelt vast dat er voorlopig geen inflatiegevaar dreigt, hij gelooft ook niet dat dit inflatiegevaar op korte of middellange termijn zal doorbreken. Daarom is Russell allesbehalve gehaast om goud in welke vorm dan ook aan te kopen. Dat inflatiegevaar kan bovendien nog verder afnemen wanneer de Amerikaanse centrale bank inderdaad begint te taperen, waardoor er minder dollars zullen worden bijgedrukt. Sinds 1 januari is de goudprijs met iets minder dan een kwart gedaald en een betrouwbare bodem is nog steeds niet in zicht.