Steve H. Hanke, professor Applied Economics aan de Johns Hopkins University in Baltimore, gelooft bovendien niet in het gevaar op hyperinflatie.

Deze vorm van inflatie duikt namelijk alleen in de meest extreme omstandigheden op, zoals in geval van oorlog, als gevolg van een slecht gevoerde politiek of bij de overgang van een staatsgeleide naar een vrije economie. De VS komt daar zelfs nog niet in de buurt van, om van Europa nog maar te zwijgen.

We spreken van hyperinflatie wanneer de inflatiegraad meer dan 50% per maand bedraagt, of omgerekend 13.000% per jaar. De inflatie in de Verenigde Staten, bedraagt op basis van de consumer price index (CPI), de consumentenprijzenindex met andere woorden, minder dan 2%.

Steve H. Hanke, professor Applied Economics aan de Johns Hopkins University in Baltimore, gelooft bovendien niet in het gevaar op hyperinflatie. Deze vorm van inflatie duikt namelijk alleen in de meest extreme omstandigheden op, zoals in geval van oorlog, als gevolg van een slecht gevoerde politiek of bij de overgang van een staatsgeleide naar een vrije economie. De VS komt daar zelfs nog niet in de buurt van, om van Europa nog maar te zwijgen. We spreken van hyperinflatie wanneer de inflatiegraad meer dan 50% per maand bedraagt, of omgerekend 13.000% per jaar. De inflatie in de Verenigde Staten, bedraagt op basis van de consumer price index (CPI), de consumentenprijzenindex met andere woorden, minder dan 2%.