En daar komt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nog voorlopig geen einde aan.

Afgelopen week verlaagde redelijk onverwacht de centrale bank van Zuid-Korea de tarieven. Ook de Australische centrale bank liet het tarief dalen.

Een renteverlaging in Australië was ook wel nodig. In valutakringen werd de Australische dollar ook wel de duurste munt in de wereld genoemd.

Nu is die benaming wat overdreven want in de afgelopen anderhalf jaar bleef de munt ten opzichte van de euro relatief stabiel.

Daarnaast was de munt de laatste weken al wat minder gevraagd door de daling van de grondstoffen.

Zoals bekend is Australië een van de belangrijkste grondstoffenlanden. Overigens na de initiële daling van de munt als gevolg van de renteverlaging ging de koers toch weer omhoog doordat de economie sterk blijft.

Verdere renteverlagingen moeten dan ook niet worden uitgesloten. En Australië zal daarin niet de enige zijn. Ook andere landen zullen hun tarieven verlagen zolang de economieën niet echt een duidelijk groeifase beginnen.

En daar komt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer nog voorlopig geen einde aan. Afgelopen week verlaagde redelijk onverwacht de centrale bank van Zuid-Korea de tarieven. Ook de Australische centrale bank liet het tarief dalen. Een renteverlaging in Australië was ook wel nodig. In valutakringen werd de Australische dollar ook wel de duurste munt in de wereld genoemd. Nu is die benaming wat overdreven want in de afgelopen anderhalf jaar bleef de munt ten opzichte van de euro relatief stabiel. Daarnaast was de munt de laatste weken al wat minder gevraagd door de daling van de grondstoffen. Zoals bekend is Australië een van de belangrijkste grondstoffenlanden. Overigens na de initiële daling van de munt als gevolg van de renteverlaging ging de koers toch weer omhoog doordat de economie sterk blijft. Verdere renteverlagingen moeten dan ook niet worden uitgesloten. En Australië zal daarin niet de enige zijn. Ook andere landen zullen hun tarieven verlagen zolang de economieën niet echt een duidelijk groeifase beginnen.