De CAC in Parijs en de DAX in Frankfurt openden iets meer dan 1% hoger, de Euro Stoxx 600 beperkte de winst tot 1%. De beleggers beseffen dat alle problemen nog niet zijn opgelost, wel integendeel.

Griekenland moet nog altijd een regering op de been krijgen en dat belooft geen voor de hand liggende operatie te worden.

Daarnaast blijven Italië en Spanje twee pijnpunten. In Brussel opende de BEL 20 ruim 1% hoger, met KBC en Bekaert als sterkste stijger.

Ook de euro vertoont een stijgende trend, maar kan voorlopig geen vaste voet aan de grond krijgen boven het niveau van 1,27 dollar.

Arseus obligatie-uitgifte bijzonder succesvol

Arseus kondigt vorige week aan dat het openbaar aanbod van obligaties in België en het Groothertogdom Luxemburg al na de eerste dag van de inschrijvingsperiode in overleg met de Joint Lead Managers (ING België, KBC Bank en BNP Paribas Fortis) en de Co-lead Manager (Belfius Bank) vervroegd wordt afgesloten omdat het maximum bedrag van € 225 miljoen werd bereikt.

Het totale bedrag van inschrijvingen dat ontvangen werd voor de obligatielening lag substantieel hoger dan het maximumbedrag van € 225 miljoen.

De inschrijvingen zullen dan ook proportioneel herleid worden. De beleggers zullen daarover via hun financiële tussenpersoon worden geïnformeerd.

De obligaties zullen op 2 juli 2012 worden uitgegeven en voor verhandeling worden toegelaten op de gereguleerde markt van NYSE Euronext Brussels.

De obligaties hebben een looptijd van 5 jaar en bieden een vaste jaarlijkse brutorente van 4,75%. Het bruto actuarieel rendement op uitgifteprijs bedraagt 4,325%.

De obligaties zullen een nominale waarde hebben van € 1.000. De obligaties zijn terugbetaalbaar tegen 100% van de nominale waarde op 2 juli 2017.

KBC Bank treedt voor deze uitgifte van de obligaties op als Global Coördinator. KBC Bank, ING België en BNP Paribas Fortis treden op als Joint Lead Managers en Joint Bookrunners en Belfius Bank als Co-lead Manager.

De CAC in Parijs en de DAX in Frankfurt openden iets meer dan 1% hoger, de Euro Stoxx 600 beperkte de winst tot 1%. De beleggers beseffen dat alle problemen nog niet zijn opgelost, wel integendeel. Griekenland moet nog altijd een regering op de been krijgen en dat belooft geen voor de hand liggende operatie te worden. Daarnaast blijven Italië en Spanje twee pijnpunten. In Brussel opende de BEL 20 ruim 1% hoger, met KBC en Bekaert als sterkste stijger. Ook de euro vertoont een stijgende trend, maar kan voorlopig geen vaste voet aan de grond krijgen boven het niveau van 1,27 dollar. Arseus obligatie-uitgifte bijzonder succesvol Arseus kondigt vorige week aan dat het openbaar aanbod van obligaties in België en het Groothertogdom Luxemburg al na de eerste dag van de inschrijvingsperiode in overleg met de Joint Lead Managers (ING België, KBC Bank en BNP Paribas Fortis) en de Co-lead Manager (Belfius Bank) vervroegd wordt afgesloten omdat het maximum bedrag van € 225 miljoen werd bereikt. Het totale bedrag van inschrijvingen dat ontvangen werd voor de obligatielening lag substantieel hoger dan het maximumbedrag van € 225 miljoen. De inschrijvingen zullen dan ook proportioneel herleid worden. De beleggers zullen daarover via hun financiële tussenpersoon worden geïnformeerd. De obligaties zullen op 2 juli 2012 worden uitgegeven en voor verhandeling worden toegelaten op de gereguleerde markt van NYSE Euronext Brussels. De obligaties hebben een looptijd van 5 jaar en bieden een vaste jaarlijkse brutorente van 4,75%. Het bruto actuarieel rendement op uitgifteprijs bedraagt 4,325%. De obligaties zullen een nominale waarde hebben van € 1.000. De obligaties zijn terugbetaalbaar tegen 100% van de nominale waarde op 2 juli 2017. KBC Bank treedt voor deze uitgifte van de obligaties op als Global Coördinator. KBC Bank, ING België en BNP Paribas Fortis treden op als Joint Lead Managers en Joint Bookrunners en Belfius Bank als Co-lead Manager.