We weten dat de markten volatiel kunnen zijn als ze hun cyclische bodem benaderen. In 2005 bereikten de voorlopende indicatoren hun bodem in mei en tussen maart en mei leden de opkomende aandelenmarkten een verlies van 10%.

In 2008 bereikten de voorlopende indicatoren hun bodem in december en tussen oktober en december klommen de opkomende aandelen eerst met 30% om daarna met 20% terug te lopen.

Deze voorbeelden zetten de analisten van ING er toe aan om de cyclische kaart nog niet te spelen. Ze wachten daarmee liever tot januari of februari.

We weten dat de markten volatiel kunnen zijn als ze hun cyclische bodem benaderen. In 2005 bereikten de voorlopende indicatoren hun bodem in mei en tussen maart en mei leden de opkomende aandelenmarkten een verlies van 10%. In 2008 bereikten de voorlopende indicatoren hun bodem in december en tussen oktober en december klommen de opkomende aandelen eerst met 30% om daarna met 20% terug te lopen. Deze voorbeelden zetten de analisten van ING er toe aan om de cyclische kaart nog niet te spelen. Ze wachten daarmee liever tot januari of februari.