Transversale groeithema's

Naast een toename van de consumptie, voornamelijk gedreven door een groeiende middenklasse en een gunstige demografie, is de nood aan infrastructuren een veelbelovend investeringsthema, met name door de komst van het Wereldkampioenschap in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

Bovendien moeten de Latijns-Amerikaanse landen, als belangrijkste producenten en exporteurs van grondstoffen, zich inspannen om de kosten van het transport van grondstoffen terug te dringen (met name door de aanleg van wegen en luchthavens).

Ten slotte is energie ook een te bevoorrechten thema. Met uitzondering van Chili evolueren de belangrijkste landen van Latijns-Amerika behoedzaam in de richting van elfvoorziening wat betreft energie.

Groei kan zich herstellen

Edmond de Rothschild Asset Management verwacht dat de groei van Brazilië zich dit jaar zal herstellen en 3,5% zal bereiken. Consumptie vormt de voornaamste groeimotor, in combinatie met een stijging van het minimumloon met 14% en een historisch laag werkloosheidscijfer.

Bovendien heeft de inflatiekoers, die de afgelopen twee trimesters gedaald is, het mogelijk gemaakt voor de centrale bank om haar monetaire politiek aanzienlijk te versoepelen, met een eerste daling van de basisrentetarieven in augustus 2011.

Transversale groeithema's Naast een toename van de consumptie, voornamelijk gedreven door een groeiende middenklasse en een gunstige demografie, is de nood aan infrastructuren een veelbelovend investeringsthema, met name door de komst van het Wereldkampioenschap in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Bovendien moeten de Latijns-Amerikaanse landen, als belangrijkste producenten en exporteurs van grondstoffen, zich inspannen om de kosten van het transport van grondstoffen terug te dringen (met name door de aanleg van wegen en luchthavens). Ten slotte is energie ook een te bevoorrechten thema. Met uitzondering van Chili evolueren de belangrijkste landen van Latijns-Amerika behoedzaam in de richting van elfvoorziening wat betreft energie.Groei kan zich herstellen Edmond de Rothschild Asset Management verwacht dat de groei van Brazilië zich dit jaar zal herstellen en 3,5% zal bereiken. Consumptie vormt de voornaamste groeimotor, in combinatie met een stijging van het minimumloon met 14% en een historisch laag werkloosheidscijfer. Bovendien heeft de inflatiekoers, die de afgelopen twee trimesters gedaald is, het mogelijk gemaakt voor de centrale bank om haar monetaire politiek aanzienlijk te versoepelen, met een eerste daling van de basisrentetarieven in augustus 2011.