De recente ISM-cijfers in de VS ondersteunen het scenario van volgehouden maar niet overdreven economische groei: Voldoende om de werkgelegenheid, de consumptie, de bedrijfsresultaten en de financiële stabiliteit blijvend te ondersteunen maar onvoldoende om grote opwaartse renteschokken te veroorzaken.

Alhoewel: de zeer gunstige evolutie van de huizensector in de VS geeft aan dat het objectief dat de Fed zich stelde en trachtte te bereiken met extreem lage rentetarieven op lange termijn, intussen is bereikt.

De lage inflatie, de financiële stabiliteit en het feit dat de doelstelling inzake werkloosheidsgraad nog niet is bereikt, maakt echter dat de Amerikaanse centrale bank nog geen haast maakt om zijn monetaire impulsen af te remmen.

De recente ISM-cijfers in de VS ondersteunen het scenario van volgehouden maar niet overdreven economische groei: Voldoende om de werkgelegenheid, de consumptie, de bedrijfsresultaten en de financiële stabiliteit blijvend te ondersteunen maar onvoldoende om grote opwaartse renteschokken te veroorzaken. Alhoewel: de zeer gunstige evolutie van de huizensector in de VS geeft aan dat het objectief dat de Fed zich stelde en trachtte te bereiken met extreem lage rentetarieven op lange termijn, intussen is bereikt. De lage inflatie, de financiële stabiliteit en het feit dat de doelstelling inzake werkloosheidsgraad nog niet is bereikt, maakt echter dat de Amerikaanse centrale bank nog geen haast maakt om zijn monetaire impulsen af te remmen.