Het principe dat bij de redding van een bank in moeilijkheden de depositohouders een deel van de rekening betalen, is volgens Buiter op zich niet zo slecht.

De belastingbetalers uit de andere Europese landen moeten zo een kleiner deel van de lasten dragen. Bovendien heeft Cyprus weinig staatsobligaties uitstaan, zodat een haircut daar weinig zou opleveren.

De Cypriotische banken draaien inderdaad vooral op deposito's, maar dan nog blijft er het feit dat de senior obligatiebezitters niet werden aangesproken en dat is op zijn zachtst gezegd onverstandig. De voorgestelde oplossing voor de Cypriotische crisis is het toppunt van domheid.

Het principe dat bij de redding van een bank in moeilijkheden de depositohouders een deel van de rekening betalen, is volgens Buiter op zich niet zo slecht. De belastingbetalers uit de andere Europese landen moeten zo een kleiner deel van de lasten dragen. Bovendien heeft Cyprus weinig staatsobligaties uitstaan, zodat een haircut daar weinig zou opleveren. De Cypriotische banken draaien inderdaad vooral op deposito's, maar dan nog blijft er het feit dat de senior obligatiebezitters niet werden aangesproken en dat is op zijn zachtst gezegd onverstandig. De voorgestelde oplossing voor de Cypriotische crisis is het toppunt van domheid.