Hierdoor wordt de hoop versterkt dat de vastgoedmarkt een bodem heeft bereikt. Toch waarschuwden de analisten voor overdreven optimisme, ook al vanwege de nieuwe crisis die rond de foreclosures de kop heeft opgestoken.

Michelle Meyer, econome bij Bank of America Merrill Lynch, wees er op dat het herstel in augustus eigenlijk niet meer dan normaal was na twee zwakke maanden voordien.

Bovendien blijven de verkopen duidelijk onder het niveau van het eerste halfjaar. Er mag van een verbetering worden gesproken, maar het aanbod overtreft nog steeds de vraag.

Meyer verwacht dat de huizenprijzen nog met 5 tot 5% gaan dalen. Mogelijk wordt de bodem slechts in het derde kwartaal van volgend jaar bereikt.

Hierdoor wordt de hoop versterkt dat de vastgoedmarkt een bodem heeft bereikt. Toch waarschuwden de analisten voor overdreven optimisme, ook al vanwege de nieuwe crisis die rond de foreclosures de kop heeft opgestoken. Michelle Meyer, econome bij Bank of America Merrill Lynch, wees er op dat het herstel in augustus eigenlijk niet meer dan normaal was na twee zwakke maanden voordien. Bovendien blijven de verkopen duidelijk onder het niveau van het eerste halfjaar. Er mag van een verbetering worden gesproken, maar het aanbod overtreft nog steeds de vraag. Meyer verwacht dat de huizenprijzen nog met 5 tot 5% gaan dalen. Mogelijk wordt de bodem slechts in het derde kwartaal van volgend jaar bereikt.