Die waakzaamheid is geboden omdat deflatie vooral de kleine en middelgrote ondernemingen hard kan treffen. Het belang van de KMO's kan moeilijk overschat worden, ze zijn goed voor 67% van de tewerkstelling in de eurozone. Dat is maar liefst 2/3de van het totaal.

Daardoor zijn de KMO's goed voor 56% van de bruto toegevoegde waarde. De KMO's zijn met andere woorden de motor van de economie en dat volgens Juvyns moet de centrale bank goed beseffen. De ECB mag de situatie niet helemaal uit de hand laten lopen.

Die waakzaamheid is geboden omdat deflatie vooral de kleine en middelgrote ondernemingen hard kan treffen. Het belang van de KMO's kan moeilijk overschat worden, ze zijn goed voor 67% van de tewerkstelling in de eurozone. Dat is maar liefst 2/3de van het totaal. Daardoor zijn de KMO's goed voor 56% van de bruto toegevoegde waarde. De KMO's zijn met andere woorden de motor van de economie en dat volgens Juvyns moet de centrale bank goed beseffen. De ECB mag de situatie niet helemaal uit de hand laten lopen.