Vooral de exchange-traded funds die in goud beleggen versterkten hun posities in het edelmetaal. Die fondsen blijken nu op grote schaal in goud te zijn belegd en de meeste fondsmanagers willen hun posities zelfs nog verder uitbouwen.

James Moore, analist bij TheBullionDesk.com in Londen, is van mening dat op de eerste plaats de volatiele valutakoersen de goudprijs naar een recordhoogte stuwden.

Moore verwacht nu een korte rustpauze, waarna de goudprijs de opmars kan verder verder zetten. Hij houdt er rekening mee dat het goud op korte termijn het niveau van 1300 dollar kan bereiken.

Vooral de exchange-traded funds die in goud beleggen versterkten hun posities in het edelmetaal. Die fondsen blijken nu op grote schaal in goud te zijn belegd en de meeste fondsmanagers willen hun posities zelfs nog verder uitbouwen. James Moore, analist bij TheBullionDesk.com in Londen, is van mening dat op de eerste plaats de volatiele valutakoersen de goudprijs naar een recordhoogte stuwden. Moore verwacht nu een korte rustpauze, waarna de goudprijs de opmars kan verder verder zetten. Hij houdt er rekening mee dat het goud op korte termijn het niveau van 1300 dollar kan bereiken.