Vooral speculanten hebben blijkbaar de posities in emerging markets afgebouwd, want die ETFs worden vooral door speculanten gebruikt. Het betreft volgens Wolter vooral geld afkomstig van QE2 dat is weggevloeid.

Deze ingreep van de Amerikaanse centrale bank was bedoeld om de economie te versterken, maar veel van het beschikbaar gestelde geld werd voor speculatieve doeleinden gebruikt.

Volgens Wolter is de correctie nu vrijwel achter de rug. Ongeveer 80% van het 'hot money' dat ingevolge QE2 naar de groeimarkten vloeide, heeft inmiddels weer andere bestemmingen opgezocht.

Vooral speculanten hebben blijkbaar de posities in emerging markets afgebouwd, want die ETFs worden vooral door speculanten gebruikt. Het betreft volgens Wolter vooral geld afkomstig van QE2 dat is weggevloeid. Deze ingreep van de Amerikaanse centrale bank was bedoeld om de economie te versterken, maar veel van het beschikbaar gestelde geld werd voor speculatieve doeleinden gebruikt. Volgens Wolter is de correctie nu vrijwel achter de rug. Ongeveer 80% van het 'hot money' dat ingevolge QE2 naar de groeimarkten vloeide, heeft inmiddels weer andere bestemmingen opgezocht.