Het ziet er bovendien naar uit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente nog geruime tijd laag zal houden. Op termijn zal er wel een terugkeer komen naar normale renteniveaus, maar dat proces zal veel langer aanslepen dan iemand tot voor kort zich zelfs had maar kunnen inbeelden.

Ook in Japan, het Verenigd Koninkrijk en Europa wordt de kostprijs van de crisis grotendeels afgewenteld op de rug van de oudere generatie. Diegenen die actief zijn op de arbeidsmarkten beleggen weinig in vastrentende waarden, bovendien hebben ze van de lage rente kunnen profiteren om goedkope leningen op te nemen.

Het ziet er bovendien naar uit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente nog geruime tijd laag zal houden. Op termijn zal er wel een terugkeer komen naar normale renteniveaus, maar dat proces zal veel langer aanslepen dan iemand tot voor kort zich zelfs had maar kunnen inbeelden. Ook in Japan, het Verenigd Koninkrijk en Europa wordt de kostprijs van de crisis grotendeels afgewenteld op de rug van de oudere generatie. Diegenen die actief zijn op de arbeidsmarkten beleggen weinig in vastrentende waarden, bovendien hebben ze van de lage rente kunnen profiteren om goedkope leningen op te nemen.