Vanuit economisch standpunt is volgens professor Stefan Duchateau vooral de evolutie van de koperprijs van belang. Dit bleek in het verleden immers een uitstekend graadmeter van de economie van groeilanden in het algemeen, maar China in het bijzonder.

De recente terugval vormt de zoveelste indicatie van een fundamentele neerwaartse bijstelling van de (onmiddellijke) groeivooruitzichten.

Voor aandelenmarkten mag men echter geen voorbarige (negatieve) conclusies trekken : Beurzen hebben op langere termijn immers meer baat bij een stabilisatie van de inflatie en moderate economische groei in plaats van te bruuske en onhoudbare opstoten.

Vanuit economisch standpunt is volgens professor Stefan Duchateau vooral de evolutie van de koperprijs van belang. Dit bleek in het verleden immers een uitstekend graadmeter van de economie van groeilanden in het algemeen, maar China in het bijzonder. De recente terugval vormt de zoveelste indicatie van een fundamentele neerwaartse bijstelling van de (onmiddellijke) groeivooruitzichten. Voor aandelenmarkten mag men echter geen voorbarige (negatieve) conclusies trekken : Beurzen hebben op langere termijn immers meer baat bij een stabilisatie van de inflatie en moderate economische groei in plaats van te bruuske en onhoudbare opstoten.