Vooral een aantal Duitse banken dreigen het slachtoffer Basel III te worden. Karl-Heinz Boos, topman van de Association of German Public Sector Banks, is van mening dat de ontleningscapaciteit van een aantal banken drastisch aan banden wordt gelegd.

De Franse banken zouden wel beter in staat zijn om zich aan de nieuwe maatregelen aan te passen, in dat land stellen zich volgens de analisten nauwelijks problemen in de banksector.

Juan Jose Toribio, voormalig executive director bij het IMF en nu hoofd van de IESE Business School in Madrid, is van mening dat Basel III op wat langere termijn de economische groei kan afremmen.

Vooral een aantal Duitse banken dreigen het slachtoffer Basel III te worden. Karl-Heinz Boos, topman van de Association of German Public Sector Banks, is van mening dat de ontleningscapaciteit van een aantal banken drastisch aan banden wordt gelegd. De Franse banken zouden wel beter in staat zijn om zich aan de nieuwe maatregelen aan te passen, in dat land stellen zich volgens de analisten nauwelijks problemen in de banksector. Juan Jose Toribio, voormalig executive director bij het IMF en nu hoofd van de IESE Business School in Madrid, is van mening dat Basel III op wat langere termijn de economische groei kan afremmen.